Napút Műhely - Art for Hospice

Mi ÖRÖK az emberben...

Napút Műhely - Art for Hospice

Kedves Barátaim, Ismerőseim és ismeretlen Olvasóim!

Segítségért fordulok most hozzátok! Néhányan tudjátok, hogy pár éve a Napút Művészeti Akadémia képzéseire járok. 2017 őszén "naputas" közösségünk megalakította a Napút Műhelyt. Célunk, hogy ezt a fajta művészeti irányt képviselve, a kiállításokon túl olyan helyekre kerüljenek segítő festmények, ahol az emberek, közösségek mindennapi életét kísérhetik, támogathatják. (A címlapon Nagy Judit festménye látható.) 

Napút Műhely (a Napút Művészeti Akadémián tanult önálló alkotók közössége),  idén januárban különleges művészeti feladatot vállalt el: a felújítás alatt álló Szent László Kórház 15 ágyas Hospice osztályának készít több, mint 50 olajfestményt.  

Az orvosok jelentős része már tapasztalatból tudja, hogy a betegek általános közérzetét nagyban befolyásolja a környezete. A fizikai testüket elhagyni készülők vigasztalást lelnek az olyan képekből, mely arról beszél, hogy mi ÖRÖK az emberben. Hogy létezésük itt nem ér véget. Ezzel a szemlélettel készülnek a Hospice osztályra a festményeink.
Nem titkolt szándékunk felhívni a figyelmet arra is, hogy a gondossággal, morális tartalommal megformált képek nem csak életünk meghatárzó fordulópontjain segítenek, hanem a hétköznapok sűrűjében is különleges támogatást adnak. Azt gondoljuk, a művészet attól időszerű, hogy meri beszélni, vallani azt, annak szolgálatába állni, ami az emberben emberi, ami az embert emberré teszi.

Óriási munka ez, hiszen nem csak szakmai tudásunkat, felkészültségünket, de szívünket-lelkünket, január óta minden szabadidőnket erre áldozzuk. 

Eddig megjelent cikkek a témában: Képet az embernek! - Festményekkel a haldoklókért  - Art for Hospice 

"A művészet tulajdonképpen nem más, mint áttörni a tényeket és eljutni a valósághoz." - Pilinszky János

FINANSZÍROZÁS

A finanszírozásra újszerű és korszerű formát választottunk: közösségi finanszírozással szeretnénk előteremteni annyi pénzt, hogy az alapanyagok árát, némi művészi munkadíjat, valamint a szállítási, installálási és szervezési költségek ellenértékét elő tudjuk teremteni. Ez a nemzetközi kickstarter kampány mindent-vagy-semmit rendszerű, azaz csak akkor hívható le, ha a kitűzött cél utolsó fillérig összegyűlik. Az adományozó számlájáról csak akkor vonják le a választott összeget, ha sikerrrel zárul a gyűjtésünk.

A kampány angol nyelvű, de magyar összegzés is található az alján. A kisfilmet feliratoztuk.

Nézd meg kisfilmünket, hogy megtudd, mihez kérjük a támogatásod! 

LINK ITT, KATTINTS! :-)

AZ ADOMÁNYOZÁSHOZ ITT TALÁLOD A SEGÍTSÉGET:

ITT TUDOD KIVÁLASZTANI, HOGY TE SZERETNÉD MEGADNI AZ ADOMÁNYOZNI KÍVÁNT ÖSSZEGET, VAGY A LEHETŐSÉGEK KÖZÜL VÁLASZTASZ EGYET.

Nagyobb összegű felajánlásokért ajándékokkal is kifejezzük hálánkat. :-)

ITT TUDOD BEÍRNI A FELAJÁNLOTT ÖSSZEGET, HA AZ EGYÉNI BEÁLLÍTÁST VÁLASZTOTTAD:

ITT MEG KELL ADNOD AZ E-MAIL CÍMEDET:

A KÖVETKEZŐ LÉPÉS A BANKKÁRTYA ADATOK MEGADÁSA:

Csak abban az esetben vonják le a számládról a felajánlott összeget, ha a beérkezett felajánlások összege eléri az 20,000 AU$-t.

Most, amikor még 11 napunk van a gyűjtésre, 8,131 AU$ felajánlásnál tartunk, ami 139 támogatónktól érkezett. Szoríts nekünk és segíts, hogy sikerüljön a vállalásunk! Sok kicsi sokra megy! Ha nem sikerül elérni a célt, nem jutnak el hozzánk azok a felajánlások sem, amelyek március 24-ig beérkeznek. Nagyon bízunk benned, hogy Te is segíted, lehetőségeid szerint (akár konkrét befizetéssel, akár mások bíztatásával) az ügyünket.

Az oldal teljesen megbízható, nemzetközileg elismert és használt, nem kell aggódnod. Sajnos a maestro és a visa electront kártyákat nem fogadja el a rendszer. :-(

"A művészet az angyalok összeesküvése a világ feje fölött." - Ottlik Géza

Alkotók névsora: 

Bíró Edina, Cserni Tímea, Dimitriu Éva, Hajzer Erzsébet, Havril Katalin, Héjja Zsuzsa,Jankovits Jusztina, Kiss Viktor, Kovács Györgyné Irénke, Kozári Kata, Kulcsár Edina, Makrai Lili, Molnár Eszter Ágnes, Müller Rita, Nagy Szilvia, Nagy Judit, Nathalie Grekofski, Őri Katalin, Simon Zsolt József, Süll Regina, Stenger Csilla, Szoboszlai Annamária, Szuhai Erika, Wittich Erika

Hálás köszönetem! 

Hajzer Böbe, Pécsről

Hajzer Erszébet: Tulipánkert

Nővéreknek festettem a képet. Magam is tudom, mit jelent egy kiszolgáltatott betegnek, ahogy gyengéden, szeretetteljesen érintik, gondozzák, ápolják elesett helyzetében. A szívemben élő, irántuk érzett hálát, szeretetet festettem, színekkel és a tulipánok égretörő alakjával. Vágyam, hogy a képre nézve életörömmel, boldogsággal töltekezzenek, erőt merítve hivatásukhoz.

A szállításra váró festmények:

Ha tetszik az oldal, oszd meg!: